- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Šunka schwarzwaldská | 60 |
Cibule | 80 |
Celer řapíkatý | 100 |
Mrkev | 100 |
Kapusta hlávková | 300 |
Cuketa | 200 |
Česnek | 10 |
Rajčata konzervovaná | 800 |
Fazole Cannellini Vapeur Bonduelle | 400 |
Olej olivový | 15 |
Víno červené | 100 |
Bujón průměr (hotový) | 1000 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 70 |
Dochucovadla:
sůl, bazalka, strouhaný parmezán
Energetická hodnota celkem: 6101 kJ
Bílkoviny (g): 76,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 193,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 63,
Sůl (g): 16
Energetická hodnota na 1 porci: 763 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 24.1, SAFA (g): 1, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 7.9, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Prosciutto nakrájíme na proužky, cibuli a česnek na drobno. Mrkev i cuketu nakrájíme na tenká půlkolečka a řapíkatý celer na tenké plátky. Do rozpáleného hrnce se lžící oleje vhodíme prosciutto, cibuli a česnek a orestujeme do sklovata spolu s polovinou čerstvé bazalky. Přidáme mrkev a celer a na mírném plameni dusíme 15-20 minut, dokud není zelenina měkká, ale neměla by být osmažená. Mezitím si omyjeme listy kapusty, odřízneme z každého listu prostřední tvrdý košťál a zbytek nakrájíme na přiměřeně velké proužky. K zelenině přidáme červené víno a přivedeme k varu, aby se alkohol vyvařil. Přidáme rajčata a cuketu a dusíme dalších 15 minut. Nakonec vmícháme zeleninový vývar, nakrájenou kapustu a vodou promyté fazolky, povaříme a dosolíme dle chuti. V jiném hrnci si uvařte v osolené vodě těstoviny a rozdělte do misek, poté zalijte horkou polévkou. Polévku v misce posypeme čerstvou bazalkou a parmezánem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.