TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Polévka Minestrone

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, bazalka, strouhaný parmezán

Energetická hodnota celkem: 6101 kJ

Bílkoviny (g): 76, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 193, SAFA (g): 8, Cukry (g): 56, Vláknina (g): 63, Sůl (g): 16

Energetická hodnota na 1 porci: 763 kJ

Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 24.1, SAFA (g): 1, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 7.9, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Prosciutto nakrájíme na proužky, cibuli a česnek na drobno. Mrkev i cuketu nakrájíme na tenká půlkolečka a řapíkatý celer na tenké plátky. Do rozpáleného hrnce se lžící oleje vhodíme prosciutto, cibuli a česnek a orestujeme do sklovata spolu s polovinou čerstvé bazalky. Přidáme mrkev a celer a na mírném plameni dusíme 15-20 minut, dokud není zelenina měkká, ale neměla by být osmažená. Mezitím si omyjeme listy kapusty, odřízneme z každého listu prostřední tvrdý košťál a zbytek nakrájíme na přiměřeně velké proužky. K zelenině přidáme červené víno a přivedeme k varu, aby se alkohol vyvařil. Přidáme rajčata a cuketu a dusíme dalších 15 minut. Nakonec vmícháme zeleninový vývar, nakrájenou kapustu a vodou promyté fazolky, povaříme a dosolíme dle chuti. V jiném hrnci si uvařte v osolené vodě těstoviny a rozdělte do misek, poté zalijte horkou polévkou. Polévku v misce posypeme čerstvou bazalkou a parmezánem.

Fotografie

Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 08. 2017 11:31
Určitě vyzkouším
06. 02. 2017 21:19
zajímavé, určitě je vydatná
06. 02. 2017 19:30
no vypadá hezky :)
06. 02. 2017 16:02
Vypadá moc dobře jen kdyby teď cuketa nestála 140
06. 10. 2016 14:03
Občas si ji uvařím, hlavně když nastanou zimní dny, tak na zahřátí.
06. 10. 2016 12:50
Vynikající, moc jsme si všichni pochutnali, díky za recept.
04. 10. 2016 21:33
tak dejte určitě vědět, jaký měla úspěch :-)
04. 10. 2016 14:38
Dělám, jen bez šunky a vína. Výborná!
04. 10. 2016 14:10
Tento týden ji uvařím
04. 10. 2016 11:25
Tak na tu se těším, dnes večer bude na talířích
04. 10. 2016 09:38
vypadá moc dobře a myslím že bude výborná
03. 10. 2016 08:50
Vypadá to náramně dobře

Naši partneři